Blogg

Er du en god leder?

By 19. november 2018 desember 3rd, 2018 No Comments

Det kommer an på hvem du spør så klart. Men, hva er det å være en god leder? Skal det måles av de som sitter over deg eller de du leder? Skal det måles i tall eller trivsel? I hvor mye du produserer eller i hva du klarer å få andre til å prestere?

Kanskje den fødte leder finnes, men de fleste jeg snakker med forteller om mye prøving og feiling. Heldigvis kan lederferdigheter trenes på og utvikles. Viljen til å trene, til å lære og til å være i utvikling, er en viktig nøkkel til å lykkes som leder.

Når vi forventer å bli stemplet som god eller dårlig, hever vi skuldrene og går inn i prestasjonsmodus. Vi kjenner på presset og blir mest opptatt av å levere til god karakter. Det kan komme mye godt ut av det også selvsagt, men som coach møter jeg mange som er i prestasjonsmodus mye oftere enn nødvendig. I dette moduset har vi blikket mer på oss selv enn på omgivelsene, vi er mindre åpne for innspill og lite sensitive for signalene rundt oss. Dermed går vi glipp av mange gode muligheter til å oppdage hvilke ferdigheter vi trenger å trene på.

Når vi klarer å senke skuldrene, legger vekk prestasjonsfokuset og går inn i situasjoner med fokus på utvikling og læring, ser vi fort at det er treningsmuligheter i de aller fleste situasjoner og møter med andre.

Når det handler om å være en god leder, blir det ofte enten eller, til tross for at de aller fleste er både og. Gode på noe, og med et utviklingspotensiale på noe. Hva vil du trene på og hva vil du det skal føre til? Hva trenger du for å komme i gang?

Trenger du en treningspartner? I Seira tilbyr vi både ledercoaching og kurs i lederutvikling.

– Wenche

Leave a Reply